Délka | 31,5 cm |
Materiál | damašková ocel |
Použití | na maso, ryby |
Materiál rukojeti | pakka dřevo |
Délka čepele (cm) | 18,5 |
Hmotnost (g) | 197 |
Vhodné do myčky | ne |
Délka (cm) | 31,5 |
Hmotnost | 197 g |
Hmotnost | 0.5 kg |
Damašková ocel je jedničkou v použití při výrobě kvalitních nožů. Vzniká z 2 ocelí různého složení, které jsou zahříváním spojeny v jeden celek tak, že vznikne jedinečná struktura čepele s vynikajícími vlastnostmi. Damašková ocel je tvrdá, odolná vůči opotřebení, houževnatá, vysoce stabilní a má dlouhou životnost. Krájení je přesné a dokonalé, ať už se pustíte do zpracování, porcování masa, krájení ovoce, zeleniny či pečiva. Díky řadě výbrusů na čepeli na něm nezůstávají nakrájené suroviny, což oceníte při krájení sýrů, uzenin, zeleniny i bylinek.
Tento kuchyňský nůž z damaškové oceli je určen nejen pro profesionální využití, ale i pro amatérské kuchaře, domácí gurmány a labužníky. Má celkovou délku 31,5 cm a ostří 17,5 cm. Jeho čepel je vyrobena z kvalitní 67vrstvé damaškové oceli (tvrdost 60 HRC – podle Rockwella). Díky šíři čepele jej lze použít i k drcení stroužků česneku nebo přenesení nakrájených surovin rovnou na pánev nebo do hrnce.
Rukojeť santoku nože je vyrobena z pakka dřeva (pakkawood) – tlakově zpracovaného kompozitu dřeva a pryskyřice, který je stabilní, tepelně a vlhkostně odolný i vůči mechanickému opotřebení.
Nůž stačí po použití umýt v teplé vodě se saponátem, opláchnout a osušit. Pozor, nůž je ostrý, není hračka, používejte pouze ke krájení potravin. V případě nutnosti nabroušení ostří použijte kuchyňský brousek, ocílku.
Délka | 31,5 cm |
Materiál | damašková ocel |
Použití | na maso, ryby |
Materiál rukojeti | pakka dřevo |
Délka čepele (cm) | 18,5 |
Hmotnost (g) | 197 |
Vhodné do myčky | ne |
Délka (cm) | 31,5 |
Hmotnost | 197 g |
Hmotnost | 0.5 kg |
Ceníková cena | 999,00 Kč |
Prodejní cena | 999,00 Kč |